Biztory akan membuat bil berulang anda secara automatik melalui satu klik mudah dalam tetapan. Anda bahkan dapat menyesuaikan jangka waktu bil, kerana terdapat beberapa pengaturan waktu, seperti mingguan atau bulanan yang tersedia dalam perisian Biztory.


Di beberapa perniagaan, anda mungkin ingin mengulangi penagihan anda kepada penerima pembayaran yang sama dalam jangka masa tertentu, seperti gimnasium, pusat bimbingan atau tuisyen, pengurusan kondominium. Daripada membuatnya berulang-ulang kali, anda juga dapat mengatur corak berulang sehingga Biztory dapat membantu anda mengulangi penagihan secara automatik atas nama anda.


Bagaimana membuat pengebilan berulang?


1. Pergi ke tab Pengebilan Berulang invois anda.2.Tukar Diaktifkan kepada Ya.  • Frekuensi (selang): tentukan selang mengikut unit yang dipilih. (Cth. 3 hari, 2 minggu, 4 bulan, dll.)

  • Kekerapan (unit): anda mempunyai pilihan untuk mengulanginya mengikut Hari, Minggu, Bulan atau Tahun

  • Sehingga: tarikh berulang ini akan berakhir. Sekiranya anda ingin mengulanginya selamanya, sila kosongkan ruangan ini3. Secara tetap, tarikh berulang dikira berdasarkan tarikh invois. Sekiranya anda ingin mendapatkan lebih banyak kawalan tentang bagaimana kejadian berulang itu berlaku, anda mungkin akan bermain dengan tetapan Lanjutan


a. Ulangi setiap minggu pada setiap hari Isninb. Ulangi setiap bulan pada setiap 7 bulan (Cth: 7 Jan, 7 Feb, 7 Mac, dll.)


c. Ulangi setiap tahun pada 7 Januari4. Setelah selesai diedit, klik “Save” (simpan).5. Apabila tarikh tiba, invois akan dibuat secara automatik oleh sistem dan ditunjukkan dengan ikon "flash".6. Pada masa yang sama, anda juga akan menerima pemberitahuan e-mel untuk meringkaskan invois yang dihasilkan secara automatik.