Apakah Program Rujukan Biztory?

Modified on Thu, 08 Oct 2020 at 07:48 PM

Program Rujukan Biztory adalah program di mana pelanggan Biztory dapat berkongsi pautan rujukan peribadi anda kepada rakan atau keluarga untuk mendapatkan potongan 30% dari jumlah harga berdasarkan pakej langganan rujukan anda. Sementara itu, rakan yang menggunakan pautan rujukan dan melanggan rancangan Biztory juga dapat potongan harga RM50 dari jumlah keseluruhan.Siapa yang boleh menikmati Program Rujukan Biztory?


  • Pelanggan Biztory


Jadi, bagaimana saya boleh mendapatkan Pautan Rujukan?


1. Pergi ke https://www.biztory.com.my/2. Klik "Login” (Log Masuk). 


3. Masukkan "subdomain" anda dan tekan "Continue” (teruskan).4. Masukkan “User ID / gmail” (ID PENGGUNA / GMAIL) dan "Passward” (Kata Laluan), Kemudian klik “Login” (MASUK).5. Klik pada butang kanan atas (seperti gambar di bawah).6.Klik "My Referral” (Rujukan saya).7.Tatal ke bawah dan Salin pautan (seperti gambar di bawah) ATAU8. Klik "Sounds great I want to refer to my friend now” (SAYA INGIN MENYERTAI RAKAN SAYA SEKARANG".9. Anda boleh berkongsi melalui Facebook atau E-mel atau platform media sosial lain kepada rakan dan keluarga anda (pengguna baru).10. Mereka akan mendapat potongan RM50 ketika pertama kali melanggan rancangan Biztory.


11. Anda akan mendapat rebat 30% berdasarkan pembayaran oleh rakan anda dalam tempoh promosi. (Daripada 10% SEKARANG)Bagaimana ia berfungsi?

Situasi A (Semasa rakan anda melanggan Biztory M Plan):


1. Sekiranya rakan anda melanggan Biztory M Plan, dia akan memotong RM50 dari harga asal, dan membayar RM 940 untuk 1 tahun sahaja (RM990-RM50)


2. Anda akan mendapat 30% dari RM 990 (Pelan M).


3. Anda perlu membayar RM 693 untuk 1 tahun sahaja [RM990- (RM990x30%)]


4. Sekiranya anda berkongsi kepada 3 orang, dan mereka melanggan Biztory, anda perlu membayar RM99 untuk 1 tahun sahaja [RM990- (RM990x30%) x3]


Sekiranya saya bukan pelanggan, bagaimana saya boleh mengikuti Program Biztory Referral?


Ya, anda boleh meningkatkan akaun anda sebagai pelanggan Biztory dan anda boleh memberi peluang untuk berpartisipasi dalam Program Rujukan Biztory.Terma dan syarat:

1. Ganjaran diberikan setelah langganan pengguna baru dan penggunaan sekali sahaja.


2. Pelanggan hanya akan menerima ganjaran setelah kod rujukan berjaya diaktifkan oleh pengguna baru.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article