Mari kita periksa cara menetapkan dan menguruskan pasukan penjualan anda.


Bagaimana menguruskan pasukan jualan anda?

Tidak semestinya mudah untuk mencari keseimbangan antara mendorong prestasi berkualiti dan mendorong wakil jualan dengan tujuan baru. Anda boleh memberi inspirasi kepada pasukan anda dan membantu mereka mencapai matlamat mereka dengan sasaran penjualan yang dapat dilihat kepada seluruh pasukan, yang membawa kepada jangkaan sasaran yang jelas kepada ahli anda. Anda boleh mengikuti langkah di bawah untuk menetapkan pasukan penjualan anda.


1. Anda boleh menjumpai “My users” (Pengguna Saya) di sudut kanan atas.


                   


2. "Add new +” (Tambah baru) untuk menambahkan ahli anda. (Jika diperlukan)


3. Tandakan bahawa anda ingin menetapkan sasaran penjualan ke (di sebelah kiri) dan klik “Edit this document” (Edit dokumen ini) di sebelah kanan.


   


4. Pergi ke bahagian Extra (Tambahan), pada lajur Peranan, pilih “Sales” (Jualan).5. Pilihan baru 'Sale Targer Report' (Laporan Sasaran Penjualan) akan muncul di bawah kolom 'Report Permission' (Izin Laporan).


 

6. Baris baru Langgan E-mel Sasaran Penjualan akan muncul, pilih “Yes” (Ya) untuk mengaktifkan pemberitahuan e-mel.7. Baris sasaran Jualan baru akan muncul lebih jauh di bawah borang, masukkan nombor sasaran penjualan anda ke lajur di sebelah.8. Kembali ke sudut kanan atas dan klik Simpan.