Laporan Prestasi Produk?

Modified on Sat, 31 Oct 2020 at 05:51 PM

Laporan prestasi produk adalah salah satu ciri premium di Biztory.Apa yang termasuk dalam Laporan Prestasi Produk?

- Jumlah Penjualan Produk (Jumlah wang yang dikumpulkan dari penjualan produk)

- Jumlah Kos Produk (Jumlah wang yang dibayar untuk membeli stok)

- Kuantiti yang dijual Produk (Jumlah produk yang dijual)

- Keuntungan Kasar Produk

- Margin Untung Kasar Produk (semakin tinggi semakin baik)


Mengapa anda memerlukan Laporan Prestasi Produk?

- Membolehkan melakukan analisis produk.

- Laporan menyenaraikan semua item yang berbeza dalam satu senarai sehingga anda dapat membandingkan kuantiti yang dijual.

- Buat keputusan harga yang tepat untuk produk

    - Cth. kadangkala kuantiti yang dijual tidak bermaksud produk tidak mendapat penghasilan. Oleh itu, anda harus membuat keputusan harga yang tepat untuk memastikan produk dapat dijual dalam kuantiti yang banyak dan pada masa yang sama memperoleh keuntungan yang tinggiKes penggunaan:

Sekiranya anda mempunyai 100 produk yang berbeza, anda ingin mengetahui prestasi setiap produk agar anda dapat melakukan analisis untuk membuat keputusan perniagaan. Dari laporan itu,

1. Anda boleh mengetahui produk mana yang paling laris di antara 100 produk di syarikat dengan segera.

2. Anda dapat menentukan apakah harga produk tersebut betul atau tidak kerana anda dapat melihat margin kasar dan keuntungan kasar dari laporan tersebut.

3. Kemudian, anda boleh mempertimbangkan jika anda perlu melakukan lebih banyak iklan atau promosi untuk produk tertentu.Bagaimana cara mendapatkan Laporan Prestasi Produk?

1. Naik taraf ke rancangan L untuk menikmati ciri premium!

2. Klik jualan, kemudian cari 'Produc Performance Report' (Laporan Prestasi Produk).3. Tetapkan julat tarikh anda dan klik carian untuk memeriksa produk pada tempoh tersebut. Anda juga boleh menapis dengan produk tertentu.4. Laporan prestasi produk dihasilkan dengan segera. Dari sini, anda dapat mengetahui ITEM B akan menjadi barang laris antara lain kerana kuantiti yang dijual adalah yang tertinggi. Walau bagaimanapun, bukan item yang menghasilkan keuntungan paling banyak. Oleh itu, anda boleh melakukan analisis dan penyelesaian untuk menyelesaikan masalah ini.Sekiranya anda ingin mengetahui setiap butiran produk, anda boleh mengklik kod item (warna biru)5. Setiap pergerakan produk dengan semua data dan perincian akan ditunjukkan.

Dari perinciannya, anda dapat mengetahui perubahan kos unit, harga unit terjual dan jumlah kos. Anda boleh melakukan beberapa analisis harga berdasarkan laporan tersebut.Oleh itu, jika anda ingin mengetahui perincian produk tertentu, laporan prestasi produk adalah laporan penting untuk anda.Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article