Urus Laporan Pembelian & Perbelanjaan Anda

Modified on Sat, 31 Oct, 2020 at 7:03 PM

Laporan Urus Pembelian & Perbelanjaan Anda adalah untuk mengetahui di mana perniagaan anda membelanjakan wang paling banyak untuk membeli bahan dan juga perbelanjaan.Laporan pembelian apa yang dapat membantu perniagaan anda?

Laporan pembelian adalah untuk membantu mengelakkan pembelian berlebihan, menghabiskan terlalu banyak wang dan menyebabkan anggaran perniagaan anda terlalu banyak. Sekiranya anda mengambil laporan pembelian yang sesuai dengan cukai anda, dapat membantu mengesahkan ketepatannya.Apa yang dilakukan oleh Laporan Perbelanjaan?

Laporan perbelanjaan adalah untuk membantu mengawal perbelanjaan, untuk memahami dengan jelas di mana anda harus membelanjakan wang anda.


Apa itu Invoice Pembelian?

Invoice Pembelian adalah bukti dari mana anda membelanjakan wang untuk perniagaan anda, dan juga penyelesaian untuk memastikan stok anda dihitung.


Apa itu Laporan Pembelian?

Laporan Pembelian adalah laporan untuk anda melihat semua pembelian anda.Bagaimana untuk melihat Laporan Pembelian anda?


Anda boleh mengikuti langkah berikut:


1. Klik pada butang "Purchases” (Pembelian). 2. Klik pada “Purchases Report” (Laporan Pembelian).3. Pilih tarikh yang ingin anda periksa.4. Pilih Payee (Pembayar).5. Sekarang, anda mungkin melihat semua butiran seperti gambar yang ditunjukkan di bawah:Tips:

Sekiranya anda ingin mencetaknya, klik sahaja kemudian tekan "Cetak".


Laporan anda akan dicetak serupa dengan gambar seperti di bawah:
Bagaimana untuk melihat Laporan Perbelanjaan anda?


Anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut:


1. Klik "Purchases" (Pembelian).2. Klik pada "Expenses Report" (Laporan Perbelanjaan).3. Pilih tarikh yang mungkin anda mahu lihat.4. Pilih Kategori.5. Pilih Kaedah Pembayaran.6. Sekarang, anda akan melihat semua butiran di sana.
Bagaimana membuat invois pembelian anda?


Anda boleh mengikuti langkah berikut:

1. Klik pada butang "Purchases" (Pembelian).
2. Klik pada " Purchase Invoice” (Invoice Pembelian). 3. Sekarang, anda mungkin melihat semua invois pembelian anda di dalamnya.


Anda boleh klik padabutang untuk memasukkan invois pembelian baru.Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article